VILLKOR

BOKNINGSAVGIFT
När ni väl har bestämt er för att boka en plats hos oss, så måste en bokningsavgift på 500kr betalas inom 2 dagar. Obs! betala ej in bokningsavgiften innan ni fått en bekräftelse från oss.
Bokningsavgiften återfås ej om du avbokar. När vi ser att avgiften är betald så återkopplar vi till dig för kontraktsskrivning.
Försenad betalning innebär att platsen går till nästa gäst som står på kö, då vi ser det som att du inte längre är intresserad av en plats hos oss.
Betalning sker alltid i förskott
Resterande avgift skall finnas på vårt bankgiro senast 2 veckor innan ankomstdagen vid lågsäsong.
Vid bokningar vid högsäsong storhelger, juni-aug samt övriga lov (sportlov, påsklov, höstlov) så skall resterande avgift skall finnas på vårt bankgiro senast 3 veckor innan ankomstdagen.

Hela betalningen måste vara oss tillhanda innan hunden lämnas, 
OBS!! Vi har rätt att vägra ta emot hunden om betalningen inte är gjord


AVBOKNING
AVBOKNING SKER ENDAST VIA EMAIL
Bokningsavgift återbetalas ej vid ev. återbud.
Avbokning som görs minst 30 dagar innan vistelsen vid lågsäsong så återbetalas hela beloppet om det har betalts in förutom bokningsavgiften.
Avbokning som görs minst 29-15 dagar innan vistelsen så återbetalas 50% av hela beloppet om det har betalts in förutom bokningsavgiften.
Avbokning som gör 14 dagar eller mindre eller inte alls så återbetalas inget av det inbetalda beloppet.
OBS! Vid allvarlig sjukdom/skada som gör att du måste ställa in din hunds vistelse, så krävs läkar/veterinärintyg och då återbetalas hela avgiften fram till 48 timmar innan lämning, därefter 50% av avgiften.

HUND HÄMTAS/LÄMNAS TIDIGARE/SENARE ÄN AVTALAT
Om hundägare väljer att hämta hunden tidigare än avtalat, återfås ingen betalning.
Väljer hundägaren att hämta senare än enligt överenskommet debiteras man för de extra dagarna och under högsäsong så debiteras ytterligare en extra avgift utöver dygnsavgift på hundar som inte hämtas ut enligt kontraktstid oavsett anledning.

HUNDAR MED SÄRSKILLDA BEHOV
En hund som t.ex. skäller hela tiden, även under natten, är stressad, rädd eller aggressiv och på så sätt ger extra mycket arbete för personalen så tillkommer det en kostnad för denna hund då den behöver speciellt omhändertagande från oss. Vi ger alltid ca 3-4 dagar för hunden att komma in i den nya miljön. Men fortsätter hunden att vara besvärlig eller inte alls mår bra, samt visar inga tecken på förbättringar, ringer vi ägaren eller kontaktpersonen som då måste ordna att hunden hämtas så fort som möjligt, eller så får hunden stanna kvar mot en extra avgift, den extra avgiften är för den extra tid och arbete vi måste ge hunden.
Hunden måste klara av att lämnas ensam minst 1 timme, medans man är ute med dom andra hundarna, eller när man behöver gå i väg och handla. Om hunden inte klarar detta, så är det din skyldighet som ägare att meddela oss detta direkt vid kontraktsskrivning eller innan. 
Vi tänker först och främst på hundens välmående och trivsel hos oss, trivs inte hunden, mår dåligt samt visar inga som helst förbättringar, så måste ägaren hitta en annan lösning så fort som möjligt. Ni är självklart välkomna att prova hunden hos oss några gånger/dagar innan själva hotellvistelsen äger rum, vi hjälper till så gott vi kan.

LÖPTIKAR ÄR VÄLKOMNA
Vi tar emot löptikar i mån av plats dock mot en extra engångs avgift på 200kr det samma gäller om tiken börjar löpa under vistelsen då får ägaren betala den extra kostnaden vid uthämtning av hunden. 

HÄLSA/VACCINATIONER
Din hund skall vara frisk från smittsamma sjukdomar, försäkrad och vaccinerad mot parvo, valpsjuka, hcc och kennelhosta (helst nya vaccinet KC som tas i nosen, detta vaccin är mycket mer effektivt!). För kennelhosta gäller vaccinering minst 1 gång/år, för övriga vaccinationer var 3-4:e år efter att grundvaccineringen är klar.
Hundägaren kan bli ersättningsskyldig för sanering, utebliven lön, samt ersättning för veterinärkostnader för övriga hundar, om denne vet att hunden är sjuk och ändå lämnar den till pensionatet.

FÖRSÄKRING
Hunden måste vara fullt försäkrad för att få komma till oss. Försäkringen måste innehålla veterinärvård, och ägaren skall ha "gällande" ansvarförsäkring med "rättskyddsmoment" i sin hemförsäkring.

SJUKDOM/VÅRD
Skulle hunden bli sjuk på pensionatet och vi får inte tag på ägaren så står vi för den vård och eventuella kostnader som hunden behöver, ägaren debiteras sedan för dessa extra kostnader i samband av upphämtning av hunden.
 
AVLÄMNING/HÄMTNING
Vid avlämning av hund så skall kopior av stamtavla/ägarbevis samt kopia av legitimation medtagas till pensionatet.

Under sommarmånader skall hunden ha fästing medel på sig.

Hundens foder skall tas med för vistelsen om ägaren inte tar med foder eller lämnar för lite foder så utgår en avgift på 25kr/dag för foder från pensionatet och ägaren debiteras sedan för dessa extra kostnader i samband av upphämtning av hunden.

Vi tar inte ansvar för om medskickade saker går sönder, försvinner eller missas att skickas med hem – du har ansvaret för att se till så att det du lämnar kommer med hem. Skicka inte med mer än du behöver och namnmärk alla sakerna!

Vid lämning/hämtning följs våra bokade tider.  Vi garanterar inte att det går att utöka vistelse tiden vid önskemål.

Vid lämning/hämtning följs de tider som vi kommit överens om. Om dessa tider inte passar var snäll och kontakta oss innan avlämnande/hämtning så ser vi om vi kan lösa det. Vi garanterar inte att det går att utöka vistelse tiden vid önskemål. Om ni drar över hämtnings & hämningstid och inte meddelar oss mer än en timme så kan en avgift på 150kr tillkomma.


 
Hundpensionatet är godkänt av Länsstyrelsen, innehar F-skattebevis och har gällande försäkring för verksamheten.